57 besökare, 1 medlem och 1 Student är online nu
Loopia

Photoshop

Prickade linjer (5/5.5)

 

 

Linjer med "Pensel" (Brush) eller "Penna" (Pencil)

 1. Skapa ett nytt Layer:
  Använd verktygen "Pensel" (Brush) eller "Penna" (Pencil).

  Skillnaden mellan de verktygen är att "Penna" (Pencil) inte använder kantutjämning (Antialiasing) och därför ger ett distinkt intryck i små storlekar.

  Paletten "Pensel" (Brush):

   

  Paletten "Penna" (Pencil):
  Standardvärdet för "avstånd" (spacing) är 25% men om du anger ett avstånd över 100% så får du ett mellanrum när du använder verktyget.

  Om du anger avståndet 200% så är avståndet vid ritning lika stort som " penseln" (Brush):  Här är några exempel på hur "prickade linjer" (Dotted Lines) kan se ut med olika avstånd i Penselformen och med olika tjocklekar på linjer. Punktlinjerna är ritade med verktyget "Penna" (Pen tool):
 2. Skapa dina egna "linjer" med "Penna" (Pencil) eller Pensel" (Brush). Håll SHIFT intryckt när du ritar så får du räta "linjer".

 

 

Skapa en "pensel" i anpassad storlek

Standardvärdet för "Pensel" (Brush) är i storlek från 1 pixel, 3 pixlar, 5 pixlar osv.

Om du vill ha en "Prickad linje" (Dotted line) som är 2 pixlar bred så måste du skapa en ny "pensel" (brush).

 1. Klicka på den storlek som är närmast den du vill skapa.

  I exemplet klickar vi på den minsta storleken, 1 pixel: 2. Välj menyn "Ny pensel" (New brush). 3. Ange storlek. I exemplet har vi använt storleken 2 pixlar:  Här är några fler exempel ritade med "Penna" (Pencil) och Pensel" (Brush):

 

 

Spara den "prickade linjen" (Dotted Line)

När du sparar en "prickad linje" (Dotted Line) för att använda i en webbplats så kan du spara den exakt så lång som den ska vara. Ett annat alternativ är att spara den i flera versioner. Då kan du använda 10 st linjer i storleken 10 pixlar om du vill ha 100 pixlars längd totalt

 

 1. I det här exemplet sparar vi en "linje" i höjd 1 pixel och använder en längd på 5 "prickar" (Dots).

  Så här ser den "linjen"" ut innan vi beskär den (crop): 2. Zooma in ditt dokument kraftigt.

  I exemplet använder vi 1600% zoom: 3. ANvänd verktyget "Beskärning" (Crop) så att du har exakt så många "prickar" (Dots) du vill ha och lägg till mellanrum (Space) på slutet av "linjen):  Bekräfta med ENTER:
  Zooma ut till 100% med snabbkommando CTRL+ALT+0 eller CTRL+ALT+MINUS: 4. Spara bilden som en GIF med transparent bakgrund.

Läs mer om "linjer" i guiden Linjer »