50 besökare, 1 medlem och 1 Student är online nu
Loopia

Photoshop

Soft foto i mjukt ljus (7)

Du kan enkelt göra en bild "mjukare" med Filtret "Gaussisk Oskärpa" (Gaussian Blur) och Läget "Mjukt Ljus" (Soft Light). Använd Suddgummit (Eraser) för att skärpa till delar av fotografiet.

Hämta gärna bilder i vårt Bildgalleri »

 

Ge bilden mjukt ljus

Använd ett eget fotografi eller spara någon av bilderna nedan:

red_rose.jpg Öppnas i nytt fönster (Open in new window)  vas.jpg Öppnas i nytt fönster (Open in new window) 

 

  1. Duplicera Layer så att du har två likadana Layer. Göm det översta Layer och se till att endast det understa Layer är synligt och aktivt:  2. Använd menyn "Filter/Oskärpa/Gaussisk oskärpa" (Filter/Blur/Gaussian Blur) för att göra bilden oskarp.

    Radien på oskärpan varierar beroende på bildens storlek och färger:    ...hela bilden är oskarp:  3. Gör det översta Layer synligt och aktivt. Ändra Läget till "Mjukt Ljus" (Soft Light):    Det undre Layer med Gaussisk oskärpa syns nu delvis och ger bilden ett "softat" utseende:

 

Resultatet i exemplet med Blomman ger en alldeles för kraftig effekt på de röda färgerna eftersom Läget "Mjukt Ljus" (Soft light) påverkar olika nyanser på olika sätt.

Exempelbilden nedan, med samma inställningar som ovan, visar ett bättre resultat än Blomman:

Läs mer om hur du kan fixa den röda Blomman nedan!

 

Framhäv detaljer

Om resultatet inte är tillfredställande med metoden ovan kan du korrigera de delar du vill framhäva eller ändra med hjälp av verktyget "Suddgummi" (Eraser) .

 

TIPS! Innan du suddar i Bakgrunds-Layer måste du först se till att Layer inte har just egenskapen "Bakgrund". Om du raderar i ett Bakgrunds-Layerfylls de tomma ytorna med din valda Bakgrundsfärg istället för att bli genomskinliga.

Dubbelklicka på Bakgrunds-Layerför att visa dialogrutan "Nytt Layer":Bekräfta med OK och Bakgrunds-Layerär nu ett "vanligt"Layer:


Radera i det undre Layer för att ta bort de oskarpa områdena:

Resultatet blir att de områden som raderats visas skarpare igen: