25 besökare, 0 medlemmar och 1 Student är online nu
Loopia

Photoshop

Skala Layer-stil (6/7/CS/CS2)

När du använder Layer-stilar och ändrar storlek på objektet så är inställningarna för effekterna oförändrade. Genom att ändra skala även på Layer-effekten återställer du utseendet på det storleksändrade objektet.

 

Layer-stil på objekt i olika storlek

Layer-stilarna i standardutförande ger olika effekt beroende på vilken storlek ditt objekt har och du kan ändra skala på Layer-effekterna för att de ska passa storleken på ditt objekt.

TIPS! Du kan ofta få en ännu bättre effekt genom att ändra inställningarna i Layer-effekterna - läs mer i guiderna guiderna Paletten Stilar » , Snabba knappar med Stil » och Vattendroppar »

 

  1. I exemplet används två knappar i olika storlekar:


  2. Layer-stilen "Blå gele med skugga" (Blue Gel with drop shadow) tillämpas på de två knapparna. Notera att den mindre knappen får en sämre effekt:  3. Ändra skala på effekterna genom att högerklicka på symbolen för Layer-stilar i paletten Layer och välj "Skaleffekter" eller använd huvudmenyn "Lager/Lagerstil/Skaleffekter" (Layer/Layer Style/Scale Effects):  4. Ändra värdet med skjutreglaget eller använd Pil upp och Pil ner för att ändra ett steg och SHIFT+Pil för att ändra 10 steg:

 

 

Ändra storlek på objekt och skala effekterna

Om du använt Layer-stil på dina objekt och behöver ändra storleken bör du alltid kolla om även effekterna behöver skalas.

  1. Ändra storlek på knappen med menyn "Redigera/Omforma/Skala" (Edit/Transform/Scale) eller snabbkommando CTRL+T. Använd gärna paletten "Alternativ" (Options) för att skala med ett angivet värde och klicka då på "länk-symbolen" för proportionell storleksändring:
    Knappen nedan är storlekändrad till 50% av originalstorleken men effekterna är oförändrade:  2. Ändra skala på effekterna genom att högerklicka på symbolen för Layer-stilar i paletten Layer och välj "Skaleffekter" eller använd huvudmenyn "Lager/Lagerstil/Skaleffekter" (Layer/Layer Style/Scale Effects):  3. Ännu ett exempel är knappen nedan som är storleksändrad till 200% och då bör även effekterna skaländras: