57 besökare, 1 medlem och 1 Student är online nu
Loopia

Photoshop

Color replacement - fixa röda pupiller och ändra ögonens färg (CS)

"Röda ögon" kan uppstå vid fotografering med blixt då blixtljuset gör att pupillerna inte hinner sluta sig snabbt nog och blodkärlen syns. I Photoshop CS kan du använda Färgersättningspenseln (Color Replacement) för att snabbt fixa detta, dessutom är den idealiskt till att förstärka eller ändra färgen på ögonen.

TIPS! Läs gärna mer i guiden Röda ögon » hur du fixar det i Photoshop 6 där guiden även visar i detalj hur du kan använda Snabbmask (Quickmask) och dialogrutan Nyans och mättnad (Hue and saturation).

 

Fixa röda ögon (pupiller)

Använd dina egna bilder eller spara bilden nedan:

 

 1. Välj verktyget "Color Replacement" som finns i samma grupp som Lagningspenseln (Healing Brush):  Standardinställningarna för verktyget:  (Du behöver inte ändra dessa inställningar)


  TIPS! Innan du använder ett verktyg kan du behöva återställa det till standard-inställningarna.

  Högerklicka på verktyget i Tillvalspaletten och välj "Återställ verktyg".

  Om du vill återställa alla verktyg och inte endast det som är aktivt väljer du alternativet "återställ alla verktyg". Genom att regelbundet återställa alla verktyg undviker du att starta med helt fel ingångsvärden för verktyget.


 2. Välj en lämplig storlek på penseln: 3. Färgen som ska målas på området är den Förgrundsfärg som valts. När du fixar röda pupiller passar ofta Svart färg bra. Byt till standardfärger genom att klicka på den lilla "knappen":  Svart förgrundsfärg och Vit bakgrundsfärg är standard: 4. Måla på pupillerna för att byta de röda nyanserna till svarta pixlar:  TIPS! Öka toleransen (standard 30%) om du inte ser resultat direkt.

 

 

Byt eller förstärk ögonens färg

Color Replacement kan också användas för att förstärka eller ändra ögonens färg.

TIPS! Tekniken är den samma som om du använt funktionen Nyans och mättnad (Hue and saturation) där du har bättre kontroll över färgnyans och område som ska ändras. Läs mer i guiden Röda ögon »

 1. Ändra hårdheten för penseln så att den får mjukare kanter när du målar:

 2. Välj den färg du vill ha på ögonen och måla.

  I exemplet nedan ser du vilken skillnaden är mellan läget Färg (Color) och Nyans (Saturation) när samma blå färg används: