60 besökare, 3 medlemmar och 10 Studenter är online nu
Loopia

webdesignskolan

Support och hjälp!

Behöver du hjälp med design, layout eller bildhantering, programmering eller annat?

Du hittar mycket information i våra guider men om du behöver mer hjälp kan vi erbjuda anpassad support.

Pris per timme: 500 kr + moms (625 kr inklusive moms). Vi fakturerar faktisk arbetat tid. Om ditt ärende tar en timme och en kvart så fakturerar vi en timme och en kvart.

Tveka inte att kontakta oss » för mer information!

 

Installation av SSL och HTTPS

SSL är en förkortning av Secure Socket Layer som är en krypteringsform som används för att skicka information från webbläsaren till webbservern.

SLL med krypterade filer bör användas för all information som skickas mellan webbläsare och webbserver. Det kan vara tex lösenord vid inloggning, registrering, betalningar i webbshop, e-postadresser och namn i formulär etc.

Vanliga webbsidor använder protokollet HTTP för att skicka informationen från webbserver till webbläsare. När SSL är aktiverat så används istället protokollet HTTPS (Hypertext Transport Protocol Security) vilket innebär att sidans innehåll är krypterat.

Om du har en webbplats där besökare loggar in eller skickar personlig information via formulär så ska du använda SSL. Om du har en webbshop ska du absolut använda SSL.

När du ser ett hänglås i webbläsarens adressfält eller ser att adressen börjar med HTTPS:// istället för HTTP:// så använder webbplatsen SSL.

Chrome: Här visas ett hänglås och texten "Säkert":

Firefox: Här visas ett hänglås:

Som besökare kan du känna dig tryggare när du använder en webbplats med ett SSL-certifikat.

Vi hjälper dig med installation av SSL och anpassning av webbplatsen till HTTPS.

Kontakta oss » för mer information!

 

Installation av WDS CMS

Programmet WDS CMS har du tillgång till när du är WDS medlem för 399 kr per år. Du installerar programmet enligt instruktionerna i guiden WDS CMS publiceringsverktyg » och information om hur du arbetar med din webbplats finns i WDS CMS användarguide »

Vi kan hjälpa dig med installationen av WDS CMS och göra de inställningar som behövs för att du snabbt ska komma igång med programmet.

Pris för installation på befintligt webbhotell: 800 kr + moms (1.000 kr inklusive moms).

Om du inte har ett webbhotell idag tillkommer en kostnad för webbhotell och domännamn som är ca 300-1.000 kr per år om du väljer Loopia eller One.com - läs mer i guiden Webbhotell och domännamn »

Kontakta oss » för mer information!