36 besökare, 1 medlem och 2 Studenter är online nu
Loopia

Photoshop

WDS medlem (WDS member)

Förbättra markeringar
Refine Edge och Matting
(CS3 mfl)

En nyhet i CS3 är verktyget Refine Edge (Förfina kant) som förbättrar markeringens kanter och låter dig förgranska objektet mot olika bakgrunder. Den metod som fanns i tidigare versioner av Photoshop (finns även i CS3) är Matting (Projektion) för att ta bort mörka eller ljusa kantpixlar eller utjämna objektets kanter med överstrålning.

Dessutom kan du ändra markeringens storlek och skärpa för att förbättra kantpixlarna. Vi visar alla tre metoderna i den här guiden!

OBS! Om du har CS3 kan du använda den nya funktionen Refine Edge (punkt 3 i denna guide) som ersätter de övriga två metoderna.

Om du flyttar ett objekt från en mörk bakgrund till en ljus bakgrund (och tvärtom) uppstår en "gloria" eller "halo-effekt" eftersom de kantutjämnande pixlarna kontrasterar mot bakgrunden. Exemplen nedan visar markerade objekt som flyttas till bakgrunder med andra nyanser:

Objektet på ljus bakgrund före markering: Objekt kopierat till mörk bakgrund med synlig "gloria": Kantpixlarna utjämnade för att bättre passa med bakgrunden:
Objektet på flerfärgad bakgrund före markering: Objekt kopierat till ljus bakgrund med synlig "gloria": Kantpixlarna utjämnade för att bättre passa med bakgrunden:

OBS! En förutsättning för ett bra resultat när du förbättrar markeringar är att markeringen är så bra som möjligt redan från början. De funktioner som beskrivs nedan är ingen mirakelkur om du inte var noggrann när du gjorde markeringen...

Läs mer om att markera objekt med olika metoder i guiderna:

 

... (guiden omfattar 15 sidor)

OBS! Om du vill du läsa hela guiden måste du vara WDS medlem!

Du kan beställa tjänsten WDS medlem här »

Är du redan WDS medlem?
Klicka på ikonen "WDS medlem" högst upp för att läsa hela guiden!