493 besökare, 1 medlem och 1 Student är online nu
Loopia

Acrobat

WDS medlem (WDS member)

Länkar

Liksom Bokmärken kan Länkar leda till en viss sida, en viss vy eller en viss händelse. Länkar är ett bra alternativ då man vill ha det klickbara området direkt i dokumentet och inte som med Bokmärken i en vy vid sidan om.

OBS! Om du använt makrot "Konvertera till Adobe PDF" i Office så kan du få Länkar automatiskt genererade om du använt länkar till WWW eller mellan dokument och även om du använt Rubriknivåer (formatmallar) i Word, se guiden Information om Adobe Acrobat »

 

Om du använt metoderna med programmet "Distiller" eller skrivaren "Acrobat Distiller" (se guiden Information om Adobe Acrobat »), så måste du göra dem "manuellt".

 

 

Skapa egna länkområden

Öppna ditt dokument i Acrobat. I exemplet har vi använt dokumentet "forfattare.pdf" som är sparat med skrivaren "Acrobat Distiller". Du kan spara filen eller använda ett eget dokument:

 

En länk består av ett klickbart område som vid klickning utför en viss åtgärd. Det klickbara området skapar du med verktyget "Länkar" .

I Acrobat kan du skapa klickbara områden både runt bilder och text med samma verktyg. Skillnaden är att när du markera texten håller du samtidigt CTRL intryckt för markering av ord och bokstäver.

Dra med verktyget "Länkar" för markeringsområde:

CTRL+dra med verktyget "Länkar" för textmarkering:

 

 

... (guiden omfattar 11 sidor)

OBS! Om du vill du läsa hela guiden måste du vara WDS medlem!

Du kan beställa tjänsten WDS medlem här »

Är du redan WDS medlem?
Klicka på ikonen "WDS medlem" högst upp för att läsa hela guiden!